FSK

Qeveria e bindur se FSK-ja as s’do të mbetet barrë e as peng i buxhetit të Kosovës

Kosova ka ecur para në tentimin e saj të tretë për ta bërë ushtrinë e Kosovës.Kuvendi tashmë e ka futur në agjendën e tij për tetor votimin e projektligjeve.

Zëvendësministri i FSK-së, Burim Ramadani, pas kthimit nga SHBA-ja, i ka thënë KTV-së se rruga e ndërrimit të statusit të Forcës është e qartë dhe po bëhet në koordinim me shtete aleate.

Sipas tij, ajo çka është e sigurt është se FSK-ja do të jetë forcë mbrojtëse.Ramadani ka folur edhe për implikimet buxhetore të ushtrisë së ardhshme, ndonëse nuk ka specifikuar shumën e parave që duhet ndarë për të.Ai ka thënë se ajo nuk do të jetë barrë e buxhetit e as nuk do të mbetët peng i saj.

Numri dy i politikës së FSK-së ka theksuar se duhet sqaruar fakti se FSK-ja nuk do të bëhet ushtri në ditën e parë të votimit, por kjo do të ndodhë në një plan strategjik 10-vjeçar.

Skënder Perteshi, nga Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë, ka thënë se është koha ideale që tentimi i tretë për ta bërë ushtrinë të realizohet.

Opozita ka shprehur gatishmërinë për ta përkrahur ndërrimin e statutit të Forcës.“Kuvendi këtë vit ka pasur probleme të mëdha më kuorumin dhe mundësia e votëbesimit të qeverisë do të ishte fatale për të ardhmen e FSK-së”, ka theksuar Perteshi.