Kosovë

Pse Spanja nuk njeh Kosovën? Kryeministri spanjoll: Është shkelur e drejta ndërkombëtare

Kryeministri spanjoll ka folur nga Tirana për mosnjohjen e Kosovës nga ana e Spanjës.

Ai u shpreh se edhe miqtë e mirë kanë kontradiktat e tyre, duke deklaruar se ëshë shkelur e drejta ndërkombëtare në rastin e Kosovës.

“Unë mendoj që miqtë e mirë siç është Shqipëria edhe Spanja mund të kenë mosmarrëveshjet e veta. Një deklaratë e njëanshme për pavarësinë , ne mendojmë që është shkelur e drejta ndërkombëtare, prandaj nuk mund të jemi në favor të këtij pranimi, këtë e themi me gjithë respektin që kemi për Shqipërinë”, është shprehur Sanches.

“Këtë nuk e ndajmë me Shqipërinë, por kjo nuk do të thotë që nuk jemi në krahun tuaj. Ne nxisim dialogut mes Prishtinës dhe Beogradit. Edhe miqtë e mirë mund të kenë kontradiktat e tyre”, tha kryeministri i Spanjës.

Nga ana tjetër, Rama reagoi duke thënë se  mendon të kundërtën, ndërsa shtoi se është në të drejtën e homologut të tij që të nxjerrë konkluzione ekstreme.

“Ju jeni të të drejtën tuaj të nxirrni konkluzione ekstreme, unë ju them se e kundërta është e vërtetë. Ushtrimi i sovranitetit në të gjithë territorin e shtetit të Kosovës, bazuar në Marrëveshjen e dakordësuar mes Kosovës dhe Sebrisë në Bruksel nuk është një e drejtë, por është një detyrë e institucioneve të Kosovës.

Unë mbështes qeverinë e Kosovës dhe i mbështes autoritetet në Kosovë që kërkojnë që marrëveshja të zbatohet. Nuk kam asnjë dilemë për këtë. E përgëzoj kryeministrin e Kosovës për sensin e vetëpërmbajtjes dhe për dëgjimin e aleatëve që sugjeruan një shtyrje 30 ditore, jo për të ndryshuar marrëveshjen por për ti dhënë kohës për tu sqaruar dhe kur marrëveshja të hyjë në fuqi mos ketë probleme”, u përgjigj Rama. /Gazeta Express