Princi Harry

Princi Harry thotë se konsumoi alkool e drogë për të kaluar dhimbjen e vdekjes së nënës

Harry rrëfeu të pathënat e jetës së tij.

Princi Harry ende po merret me traumën humbjes së nënës së tij,  nga përplasja fatale e makinës së Princeshës Diana kur ishte 12 vjeç, por thotë se terapia i solli atij një rrugë të gjatë që nga ditët e tij të festave të forta për të maskuar dhimbjen e tij, shkruan TMZ.

Duka i Sussexit foli haptas për betejën e tij të shëndetit mendor në serialin që ai bashkë-krijoi me Oprah, “The Me You Can’t See dhe ai i kthen shikuesit përsëri më 1997 kur ai dhe vëllai i tij, Princi William, ishin në shok pas vdekjes së nënës së tyre.

Princi Harry thotë se ai ndjehej “jashtë trupit” dhe luftonte duke përpunuar atë që ndodhi, por ndjenjat e tij u kthyen në zemërim për Di duke mos marrë drejtësi.

Ai thotë, “Asgjë nuk erdhi nga kjo. Të njëjtët njerëz që e ndoqën atë në tunel, e fotografuan atë duke vdekur në sediljen e pasme të asaj makine”.

Megjithëse ai po kalonte një kohë shumë të vështirë, Harry pretendon se thirrjet e tij për ndihmë brenda Familjes Mbretërore u pritën me “heshtje totale” dhe ai pritej të vazhdonte.

Përfundimisht, ai thotë se thjesht ndaloi së menduari për këtë sepse vetëm e trishtoi.

Harry tashmë tha se prindërimi i Princit Charles i shkaktoi atij një traumë serioze dhe si rezultat, ndihmësit mbretërorë thuhet se sugjeruan që Harry të hiqej nga të gjithë titujt e tij.

Kjo e gjitha çoi në një periudhë ‘të ndejave të shumta’ nga mosha 28 deri 32, të cilën Harry e quan “një moment makthi në jetën time”.

Ai i thotë Oprah se po pinte alkool një javë në disa net për të maskuar dhimbjen e tij dhe ishte i gatshëm të merrte drogë për ta ulur dhimbjen.

Harry flet gjithashtu për marrëdhënien e tij me Meghan Markle, për të cilën ai tha se e inkurajoi për herë të parë që të kërkonte terapi rreth 4 vjet më parë. Ai thotë, “Unë e dija që nëse nuk do të bëja terapi dhe do të rregullohesha, do të humbja këtë grua me të cilën mund të shihja pjesën tjetër të jetës sime.”

Meghan, natyrisht, ka folur në detjae luftën e saj të shëndetit mendor dhe Harry flet për natën e frikshme që ajo i shprehu mendime vetëvrasjeje ndërsa ishte shtatzënë me Archie, diçka që ata së pari zbuluan gjatë intervistës së tyre CBS me Oprah.