Policia Shqiptare

Policia Shqiptare do të vendoset në Angli

Policia Shqiptare do të vendoset në Dover të Britanisë së Madhe për të ndihmuar në identifikimin dhe dëbimin e emigrantëve të paligjshëm brenda disa ditësh.

Ministrja e Brendshme britanike Priti Patel ka rënë dakord për një plan veprimi me homologun e saj shqiptar për të përshpejtuar largimet. Shqiptarët tani përbëjnë midis 40 dhe 60 për qind të emigrantëve që kalojnë Kanalin Anglez me varka të vogla.

Oficerët e lartë të policisë nga shteti ballkanik pritet të vendosen në Dover dhe portet e tjera për të ndihmuar në identifikimin e shqiptarëve, për të hetuar prejardhjen e tyre duke përfshirë lidhjet kriminale dhe për të ndihmuar forcat kufitare të Mbretërisë së Bashkuar për t’i dëbuar ata.

Patel zhvilloi bisedime me Bledi Çuçin, ministrin e Brendshëm shqiptar, të martën për të gjetur se si ata mund të përshpejtonin largimin e emigrantëve të paligjshëm shqiptarë sipas një marrëveshjeje kthimi që ajo nënshkroi me  Shqipërinë vitin e kaluar.

Rreth 6,000 nga 23,000 emigrantë që kanë arritur në Mbretërinë e Bashkuar janë nga Shqipëria. Një fushatë reklamuese pritet të nisë në vendin tonë për të paralajmëruar emigrantët se do të përballen deri në katër vite burg nëse hyjnë ilegalisht në Mbretërinë e Bashkuar, njofton tvklan.