Policia e Kosovës tani ka zyrtarin e saj ndërlidhës në EUROPOL

Policia e Kosovës ka dërguar zyrtarin e parë ndërlidhës në EUROPOL.

Kështu ka njoftuar PK-ja nëpërmjet një komunikate për media, duke thënë se qëllimi primar i policisë është avancimi i mëtutjeshëm me EUROPOL-in.

“Policia e Kosovës (PK), në vazhdën e avancimit dhe rritjes së mëtejme të  kapaciteteve në fushën e bashkëpunimit  ndërkombëtar  policor, konkretisht të bashkëpunimit me EUROPOL-in, tani më ka dërguar zyrtarin  e parë ndërlidhës në EUROPOL, i cili ditë më parë ka filluar zyrtarisht detyrën”, ka thënë në ‘Facebook’.

“Qëllimi primar i PK-së vazhdon të mbetet avancimi i mëtejmë i bashkëpunimit të drejtpërdrejtë me EUROPOL-in , bashkëpunim ky i cili ndihmon dhe ndikon në lehtësimin e komunikimit dhe krijimit të një  partneriteti të drejtpërdrejtë, duke përfshirë edhe koordinimin e aktiviteteve të përbashkëta ndërmjet  EUROPOL-it dhe institucioneve të zbatimit të ligjit, në  angazhimin e vazhdueshëm  të luftës së përbashkët kundër terrorizmit, krimit të organizuar  dhe të gjitha formave tjera të krimit”.