Petar Petkoviç

Petkoviç: Nuk do të lejojmë që eksponentët e NATO-s të formësojnë sërish fatin tonë në Kosovë

Drejtori i zyrës për Kosovë në qeverinë e Serbisë, Petar Petkoviç, tha se serbët nuk do t’i harrojnë kurrë vuajtjet gjatë agresionit të NATO-s.

“Sipas Zdravko Ponos, i cili vepron sipas mendimit të Kosovës dhe ka kandiduar në ambasadat perëndimore të NATO-s, ai nuk ka as besueshmërisë më të vogël dhe as të drejtën morale që sot të mbajë ndonjë mësim për normalizimin e marrëdhënieve ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës”, tha ai.

“Serbët në Kosovë nuk do t’i harrojnë kurrë vuajtjet gjatë agresionit të NATO-s dhe as nuk do të lejojnë që eksponentët e NATO-s të formësojnë sërish fatin dhe të ardhmen e tyre”, shtoi Petkoviç.

“Nuk është çudi që jeni krenarë duke sulmuar Beogradin zyrtar, ai i bie me krenari flautit të Kurtit dhe manovrat perfide përpiqen ta bëjnë të pakuptimtë dialogun Beograd-Prishtinë, sepse kjo është politika e vetme e Kurtit dhe tani shohim se ai mbështetet me gjithë zemër nga kandidatët e Gjilasit. Serbët në Kosovë e dinë shumë mirë se i vetmi luftëtar i vërtetë për qëndrimin dhe mbijetesën tonë në Kosovë është presidenti serb Aleksandar Vuçiq, falë të cilit 18 shtete e tërhoqën njohjen e të ashtuquajturës Kosovë dhe me mbështetjen e të cilit kemi investime rekord në Kosovë, spitale dhe banesa të reja, shtëpi, kopshte… Kjo pasqyron patriotizmin dhe dashurinë e vërtetë për Kosovën dhe jo ashtu si Ponos, do të shfuqizoni Brigadën e famshme 63 të Parashutave dhe Brigadën 72 të Operacioneve Speciale, statusi i të cilave u rikthye në kohën e Aleksandër Vuçiqit”, tha ai.

“Prandaj nuk kam dyshim se sipas të njëjtit skenar të diktuar në ambasadat perëndimore, Ponos do të shfuqizonte institucionet e shtetit të Serbisë në Kosovë. Vetëm se serbët e Kosovës nuk do ta lejojnë kurrë!”, përfundoi Petkoviç.