Pesë përfitimet e rrushit të thatë

Ani se ka madhësi të vogël, rrushi i thatë është i mbushur me përfitime.

Ai është i pasur me fibra, vitamina dhe minerale, si dhe ka përmbajtje të lartë të sheqerit dhe kalorive. Por, mund të ndihmojë edhe në tretje, të rrisë nivelet e hekurit dhe t’i mbajë kockat e forta.

Rrushi i thatë zakonisht përdoret në deserte e biskota. Një grusht rrush mund të bëjë mrekulli për të shmangur sëmundjet.

Ne këtu, kemi sjellë pesë përfitime shëndetësore nga rrushi.

Ulë presionin e gjakut

Sipas hulumtimit të paraqitur në Sesionin e 61-të Vjetor Shkencor të Kolegjit Amerikan të Kardiologjisë, të hahet një grusht rrush i thatë ndihmon në uljen e presionit të gjakut.

Ndihmon trajtimin e anemisë së mungesës së hekurit

Rrushi i thatë është i pasur me hekur dhe vitaminë B-kompleks. Anemia e mungesës së hekurit mund të trajtohet duke përfshirë një grusht rrush në menynë tuaj të ushqimit. Ai gjithashtu është një burim i mirë bakri i cili kërkohet të prodhojë qeliza të reja të kuqe të gjakut.

Për kocka dhe dhëmbë të fortë

Rrushi i thatë përmban rreth 36 miligram kalciumi për ½ filxhan. Kalciumi luan një rol shumë të rëndësishëm në ruajtjen e shëndetit të eshtrave dhe dhëmbëve. Për më tepër, rrushi i thatë gjithashtu siguron trupin tonë me bor, i cili është një element vital i nevojshëm për të ruajtur shëndetin e eshtrave.

Për të trajtuar ethe

Një studim i botuar në Journal of Food Science zbulon se rrushi i thatë ka shumë përfitime, duke përfshirë zvogëlimin e temperaturës së trupit kur ndiheni të ethshëm. Rrushi i thatë ka disa antioxidant, antibiotik dhe pronat germicidal të cilat ndihmojnë për të shmangur infeksionet virale dhe bakteriale në trup.

Për të trajtuar kapsllëkun

Rrushi i thatë është një burim i pasur i fibrave. Ushqimi i pasur me fibra ndihmon për të ndihmuar procesin e tretjes.