Marrëdhëniet

Përse secili nga çiftet duhet të lirojnë zëra përgjatë seksit

Të arriturit e një orgazme, sipas ekspertëve, mund të bëhet përmes lirimit të zërave përgjatë marrëdhënieve seksuale.

Në fakt, lirimi i zërave bën që t’iu komunikojmë partnerëve tanë se po e shijojmë aktin seksual.

Dr Zhana Vrangalova, një profesoreshë në Universitetin e Nju Jorkut për seksualitetin njerëzor, i tha Refinery29 se zërat i lirojmë “sepse duam (partneri ynë) të jemi të lumtur dhe sepse duam që ata të dinë se po bëjmë diçka si duhet”.

Së këndejmi, lirimi i zërave mund të jetë një mënyrë e mirë për të udhëhequr partnerët tanë në atë që ne duam më shumë ose më pak.

Një studim zbuloi se lirimi i zërave gjatë seksit i ndihmonin njerëzit të ndihen më të sigurt dhe të kënaqur në shtrat.