Humbim

Përse është aq e vështirë të humbim peshën?

Me kalimin e kohës, pantallonat bëhen gjithnjë e më të ngushta, ndërkaq këmisha duket sikur po pëlcet. Dhe, megjithatë, kur qëndroni para pasqyrës, asgjë nuk vëreni. Si është e mundur?

Në një hulumtim britanik të bërë në 1.200 meshkuj dhe femra në dietë, të anketuarit kanë zbuluar që u janë nevojitur katër vjet që të pranojnë se kanë tepricë kilogramësh, por edhe një vit e gjysmë të fillojnë të veprojnë me shpresën në mos “i shkrijnë” shtresat dhjamore.

Arsyen e një “mosbindjeje” të këtillë psikologët e shohin në ndjenjën e turpit për shkak të kilogramëve të tepërt – përgjithësisht të bërë e pranueshme.

Posaçërisht do të na duket vështirë të vërejmë shëndoshjen nëse shtojmë peshë gradualisht, transmeton Telegrafi.

Aq sa ne shtojnë kilogramët, aq edhe rrethi ynë bëhet gjithnjë e më i shëndoshë, andaj perceptimi i jo i shëndoshë, normalisht edhe ndryshon.

Pra, hulumtuesit këshillojnë të jemi të sinqertë ndaj vetvetes, sepse për ta zgjidhur një problem, në rend të parë, duhet ta pranojmë që edhe ne jemi vetë problemi.

Përpiquni që shportat tuaja të përmbajnë më shumë ushqime që më pak shijojnë e që më shumë të mbushin me jetë-shëndet.