Përdorimi i iPhone, Kina me propozim interesant për Trump

Kina denoncoi “New York Times” si “lajm të rrem” se janë duke përgjuar bisedat telefonike të presidentit amerikan Donald Trump.

Pekini zyrtar u sugjeron amerikanëve se nëse ata janë të shqetësuar se komunikimet e Trump nuk janë të mbrojtura mjaftueshëm, ai duhet të zëvendësojë iPhone 4 të tij me telefonin celular të prodhuesit kinez Huawei.

Sipas New York Times, raportet e inteligjencës amerikane kanë thënë se spiunët kinezë dhe rusë përgjojnë kur Trump fton miqtë përmes një iPhone të tyre dhe përdorin informacionin për ndikim mbi politikën amerikane

Zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme kineze Hua Chunjing në një konferencë të rregullt të lajmeve vlerësoi se raportet e tilla të medias ishin një tjetër provë se New York Times bëri lajme të rreme.

“Së dyti, unë sugjeroj që ata të zëvendësojnë iPhone për Huawei në qoftë se janë me të vërtetë të shqetësuar rreth çështjeve të sigurisë,” tha Hua.

Sipas saj, nëse SHBA është e shqetësuar për sigurinë, Trump mund të “lërë të gjitha pajisjet moderne të komunikimit dhe të ndalojë kontaktin me botën e jashtme”.