Truk

Përdoreni këtë truk dhe kurrë hematoma nuk do t’ju shfaqet!

Indet do të thithin fosfolipidet dhe menjëherë do të përtëriten enët e dëmtuara të gjakut dhe indet.

Kur vriteni, qoftë ju ose fëmija juaj, menjëherë lyeni me gjalpë apo margarinë dhe hematoma nuk do të shfaqet! – transmeton Telegrafi.

Është me rëndësi të lyhet sa më parë, nëse është e mundshme menjëherë. Përse gjalpi ndikon ashtu?

Trupi është përplot enë të gjakut dhe me rastin e lëndimit, indi i lënduar irritohet dhe në indet përreth liron histaminën. Histamina shkatërron muret e enëve të gjakut dhe nga to fillon të rrjedh gjak në indet përreth.

Pasoja e gjakrrjedhjes së tillë është ënjtja e indeve të cilat fillojnë të marrin nuancën e ngjyrës së kuqe-vjollcë. Kështu shfaqet hematoma.

Gjalpi është përplot fostolipide (grumbulli i bashkimeve të cilat krijojnë membranat qelizore), ndërkaq me lyerjen me gjalpë vendin e lënduar ai thith dhe ripërtërin muret e enëve të gjakut, dhe në këtë mënyrë pengon gjakrrjedhjen e mëtejshme.

Mund ta përdorni edhe margarinën, sepse edhe ajo është e pasur me fosfolipide, mirëpo gjalpi është më i shëndetshëm, shkruan AA Natural Cosmetics.

Pos me fosfolipide, ai është i pasur edhe me vitaminat E, A dhe F, si edhe me thartira të pangopura yndyrore, të cilat kanë veti kundërkërpudhore dhe kundërinflamatore dhe regjenerojnë lëkurën duke shpejtuar prodhimin e kolagjenit.