300 pare

Për prindërit, teksti “Dy dele” për fëmijët e tyre është i papranueshëm

“Dy dele, treqind pare

Eja Dreni, eja Dreni, hyr në valle

Merre Gentin, merre Gentin dor’ për dore,

Mashallah, mashallah, ç’ju paska hije

Si bakllava, si bakllava në tepsie”

Këtë tekst e mësojnë nxënësit e klasës së parë, në librin e Edukatës Muzikore.

Ky tekst ka ngjallur reagime të shumta në rrjete sociale, nga prindërit që nuk janë të mendimit se fëmijët e tyre duhet ta mësojnë këtë, raporton KTV.

E pajtimit për të mos ia mësuar nxënësve të vet, është edhe mësuesja e klasës së parë në sh.f. “Ismail Qemali”, Vildane Çeliku Halimi.

Ajo thotë se këtë tekst do ta tejkalojë.

KTV-ja ka tentuar të marrë një përgjigje nga autorja e Edukatës Muzikore të klasës së parë Drita Rudi, por ajo nuk ka qenë e qasshme gjatë ditës.

E, Valmir Gashi, këshilltar politik në Ministrinë e Arsimit ka thënë se Këshilli i ekspertëve të MASHT-it, për ndryshimin e teksteve shkollore, do të vendosin shumë shpejt nëse ky tekst do të ndryshohet apo do të kërkohet nga mësimdhënësit që ta kalojnë atë tekst dhe të mos ua mësojnë nxënësve.