Ministri i Bujqësisë

Peci: Zotimi im është të punoj ndershëm, angazhimin e kam në luftën kundër korrupsionit

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci, i ka quajtur shpifje pretendimet se kompania “Apetit Group” ka importuar mish Brazili në Shqipëri sikur të ishte prodhim i Kosovës, raporton Ekonomia Online.

Peci ka thënë nga foltorja e Kuvendit se zotimi i tij është të punojë ndershëm dhe se angazhimin e tij e ka për luftim të korrupsionit. Ai ka përmendur edhe padinë që i ka bërë gazetarit Lirim Mehmetaj.

Peci ka deklaruar se pretendimit rreth idesë së një eksportit të realizuar nga një operator ekonomik si eksport në Shqipëri tashmë janë të gjeturat e realizuara nga verifikimi por njëkohësisht edhe nga analizat e laboratorëve që i ka Republika e Shqipërisë

“Në lidhje me çështjen e ngritur nga deputetja e AAK-së (Time Kadriaj), para foltores së Kuvendit të Kosovës, në shtëpinë e popullit të Kosovës unë jap zotimin si çdo herë puna dhe angazhimi jem është i pastër. Me vjen keq por është njëra prej veprimeve ose angazhimeve më të mëdha që një ministër i Qeverisë së Kosovës ka bërë në luftimin e krimit dhe korrupsionit. Sa i përket pretendimit rreth idesë së një eksportit të realizuar nga një operator ekonomik si eksport në Shqipëri tashmë janë të gjeturat e realizuara nga verifikimi por njëkohësisht edhe nga analizat e laboratorëve që i ka Republika e Shqipërisë”, ka thënë Peci.

“Edhe një pseudo gazetar dhe analist edhe një subjekt politik i cili ka dashur që të konfrontohet me mua, gjithë ky veprim duket që është sinkron. Mua më vjen mirë që e përmendë vetëm për me shpërfaq realitetin e një prapaskene të një tendencë për të paraqitur si një veprimtari abuzive. Për çka dikush që e ka ngrit tashmë mbi bazën e fakteve ka edhe pjesën e padisë për shpifje e më vjen keq që dikush edhe nga deputetë të Kosovës i bashkëngjiten një shpifje të tillë ordinere”, ka thënë ai.

Kjo deklaratë e ministrit Peci ka ardhur pas akuzave që deputetja e AAK-së Time Kadriaj, i bëri ministrit në lidhje me një skandal të publikuar nga mediat e Shqipërisë se kompania “Apetit Group” po importon mish nga Brazili dhe po e shet në Shqipëri sikur të ishte prodhim i Kosovës.