Pas protestave të dhunshme, qeveria franceze heq taksën për karburant

Qeveria franceze ka marr vendim që të pezulloj rritjen e taksave të karburantit, kjo pas protestave të dhunshme që kanë filluar një javë më parë.

Protestat kishin nisur në qytetet kryesore franceze duke shkaktuar kështu dëme të konsiderueshme gjatë fundjavës.

Si pasojë e tyre kanë humbur jetën tre persona dhe janë qëndruar me qindra të tjerë.

Ndryshe, lëvizja protestuese sa po vinte e po rritjes sidomos për shkak të mbledhjes së protestueseve edhe përmes rrjetet sociale.