Gjermani

Panairi i veturave në Frankfurt duhet të ndryshojë që të mbijetojë

Një nga shfaqjet më të mëdha dhe më të rëndësishme automobilistike në botë mund të mos ruajë format aktuale.

Nuk është sekret që shfaqjet kryesore të veturave tradicionale evropiane janë në krizë. Në vitet e fundit, ka pasur një rritje të numrit të prodhuesve të veturave që mungojnë vullnetarisht në këto ngjarje.

Në panairin e këtij viti, një numër i konsiderueshëm i emrave të mëdhenj nga industria e automjeteve, rreth 20 prej tyre, përfshirë Toyota, Nissan, Peugeot, Fiat Chrysler Automobiles, Volvo e të tjerë, vendosën të mos shfaqen në Frankfurt, ndërsa disa prodhues gjermanë, mos pjesëmarrja e të cilëve është e paimagjinueshme në Sallonin e Frankfurtit, uli performancën e tyre.

BMW, për shembull, ka ulur buxhetin e tij për panairin në Frankfurt. Një pjesë e parave të kursyera, krijuesi bavarez investoi në ngjarjen NextGen, të cilën e mbajti në korrik në selinë e tij në Munih. Në këtë ngjarje, një vizion i së ardhmes së BMW u prezantua përmes koncepteve dhe modeleve futuriste dhe elektrike.

E njëjta gjë ndodhi edhe me Daimler, i cili zotëron markën Mercedes, pasi uli buxhetin e saj të shfaqjeve me 30%.

Megjithëse ekspozoi modelin e saj të parë elektrik, Taycan në Frankfurt, Porsche prezantoi makinën para publikut një javë më parë, në vend që të mbajë premierën e vërtetë botërore nën kupolën e panairit.

Gazeta ‘Handelsblatt’ raporton se në dritën e ngjarjeve të fundit, përfaqësuesit e kompanive të shumta të veturave, si dhe Shoqata Gjermane e Prodhuesve të Automjeteve, do të zhvillojnë një takim për të diskutuar të ardhmen e Panairit të veturave në Frankfurt.

I njëjti burim deklaron se numri i ekspozuesve në panairin e këtij viti ishte ulur me 20% dhe hapësira e ekspozitës me 16%.

Një sugjerim është që në të ardhmen Panairi i Frankfurt të shndërrohet në një ngjarje më të lirë për ekspozuesit, dhe përmendet mundësia e ndryshimit të vendndodhjes nga panairit në një lokacion tjetër.

loading…