Mesatarja

Paga mesatare në Slloveni është 1.082 euro

Paga mesatare mujore neto në Slloveni arriti në 1.082,88 euro në gusht, ndërsa paga bruto arriti në 1.669.51 euro, njoftoi sot Zyra sllovene e statistikave.

Krahasuar me muajin korrik, paga mesatare neto në muajin gusht u rrit me 0.9 për qind në terma realë dhe me 1.0 për qind në terma nominalë, raporton agjencia sllovene STA.

Paga mesatare neto në sektorin privat u rrit me 1.7% në baza mujore dhe në sektorin publik me 0.1%.

Në muajin gusht, paga mesatare më e lartë ishte në Slloveninë qendrore dhe në juglindje të vendit.