Shefi i OSBE-së

OSBE: Presim që toka të regjistrohet si pronë e Manastirit në përputhje me ligjin

Shefi i OSBE-së në Kosovë, Michael Davenport ka vizituar Manastirin e Deçanit, gjersa ka deklaruar se pret që toka ngjitur të regjistrohet si pronë e Manastirit.

Në një postim në Twitter të llogarisë zyrtare së OSBE-së, thuhet se misioni pret që toka të regjistrohet si pronë e Manastirit në përputhje me sundimin e ligjit.

“Ambasadori Michael Davenport vizitoi Manastirin e bukur të Deçanit me Igumenin Sava Janjic. Misioni i OSBE-së në Kosovë do të mbështesë Kishën Ortodokse Serbe për të ruajtur trashëgiminë e saj kulturore dhe fetare në Kosovë ndërsa ne presim që toka ngjitur të regjistrohet si pronë e Manastirit në përputhje me sundimin e ligjit”, thuhet në postim.