Seanca

Opozita lëshon sallën pasi Vetëvendosja ndryshoi rendin e ditës

Partitë opozitare PDK, LDK, AAK, kanë lëshuar sallën e Kuvendit, pasi u ndryshua rendi i ditës nga Lëvizja e Vetëvendosja.

Shefja e Grupit parlamentar të LVV-se, Mimoza Kusari- Lila, ka propozuar një mocion për kalimin e pikës për debat parlamentar për 100 ditshin e Qeverisë, duke kërkuar kështu fillimisht hedhjen në votim të Zgjedhjes së kryesuesit dhe dy anëtarëve të Bordit të Zyrës së Rregullatorit të Energjisë si dhe Zgjedhjen e tre anëtarëve të Komisionit të Pavarur të Mediave.

Ky mocion ka kaluar me 56 vota pro, raporton EO.