Vaksina

Novavax, vaksina e pestë anti-Covid gati për provat e fazës së fundit

Novavax njoftoi të hënën fillimin e provës së fazës 3 të vaksinës së saj Covid-19 në Shtetet e Bashkuara dhe Meksikë.

Është Kompania e pestë që fillon një provë në shkallë të gjerë të një vaksine anti-koronavirus në Shtetet e Bashkuara, raporton CNN

Prova për kandidatin e vaksinës, e njohur si NVX-CoV2373, do të vlerësojë sigurinë, efikasitetin dhe përgjigjen imune në deri në 30,000 njerëz të moshës 18 vjeç e lart.

Ajo bazohet në studimet e Fazës 1/2 që demonstroi se vaksina provoi një përgjigje imune dhe duket se ishte e sigurt.

Prova po shqyrton nëse vaksina parandalon simptomat Covid-19, si dhe simptomat e moderuara ose të rënda Covid-19.