Treni

Njihuni me trenin më të shpejtë në botë

Çdo ditë e më shumë po vazhdon përdorimi i trenave elektrik. Kjo, për të vetmen arsye sepse ata janë shumë të shpejt dhe pa zhurmë, transmeton Ballkani.info

Treni më i shpejt në botë është elektrik, ai është prodhuar në Japoni dhe arrin shpejtësinë prej mbi 600 kilometra në orë për 10.8 sekondash, duke mbuluar një distancë prej 1.8 kilometrash. Kështu janë shënuar edhe rekordet botërore.

Projektin e trenave elektrik e ka nisur Japonia dhe është duke e rritur mjaft shpejt prodhimin e tyre. /Ballkani.info/