Kryeministri shqiptar

Nga cili vend i importoi Shqipëria vaksinat që do t’i sjellë edhe në Kosovë

Vendi mik që ia ka dhuruar Shqipërisë është Gjermania. Euronews Albania disponon dokumentin zyrtar të zhdoganimit të vaksinës së aeroportin e Rinasit.

Euronews Albania disponon deklaratën doganore që tregon kalimin e vaksinës në doganë, si dhe dokumentin e Ministrisë shqiptare të Shëndetësisë që autorizon importimin e vaksinës së Pfizer/BioNTech.

Por ndryshe nga sa ishte thënë më herët se vaksina kishte qëndruar disa ditënë doganë dhe ishte magazinuar në një vend të posaçëm në Institutin e Shëndetit Publik, ajo ka mberritur në Rinas vetëm dje në mesditë dhe është transportuar direkt nëstadiumin Air Albania.

Trasportimi i vaksinës është marrë përsipër nga agjensia Ben impex & Co, e profilizuar në procesin e zhdoganimit dhe transportit.