Nesër mbahet Testi i Arritshmërisë

Të premten (28 maj) nxënësit e klasave të nënta do t’i nënshtrohen testit të arritshmërisë. Këtë e ka bërë të ditur edhe Ministria e Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MAShTI).

Rezultatet e Testit të Arritshmërisë pritet të shpallen më 7 qershor.

Komunikata e plotë nga MAShTI:

𝐓𝐞𝐬𝐭𝐢 𝐢 𝐀𝐫𝐫𝐢𝐭𝐬𝐡𝐦𝐞̈𝐫𝐢𝐬𝐞̈ 𝐦𝐛𝐚𝐡𝐞𝐭 𝐭𝐞̈ 𝐩𝐫𝐞𝐦𝐭𝐞𝐧 𝐦𝐞̈ 𝟐𝟖 𝐦𝐚𝐣

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI) njofton të gjithë nxënësit e klasave të 9-ta se të premten (më 28 maj) do të mbahet Testi i Arritshmërisë.

Në koordinim me drejtoritë komunale të arsimit dhe me shkollat, MASHT-i ka realizuar të gjitha përgatitjet e duhura për organizimin e këtij testi.

Ministria e Arsimit është e vendosur dhe e përkushtuar për organizimin dhe zhvillimin e një procesi të mirëfilltë e të besueshëm, ndërsa ndaj të gjithë personave të angazhuar në proces, të cilët nuk i realizojnë detyrat e caktuara me kompetencë dhe profesionalizëm të lartë, do të kërkohet përgjegjësi.

Organizimi i testit do të realizohet sipas kërkesave dhe standardeve më të larta, duke garantuar testim cilësor dhe të besueshëm.

Për shkak se është kohë pandemie, forma e organizimit të sistemimit të nxënësve në klasë, duhet të realizohet një nxënës në një bankë kurse në çdo klasë do të lejohen vetëm nga 15 nxënës.

MASHTI fton të gjithë akterët e përfshirë në këtë proces, që të respektohen në përpikëri rregullat dhe masat kundër Covid-19.

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit kërkon që çfarëdo parregullsi eventuale në qendrën e testimit, të raportohet me shkrim në DKA dhe në MASHTI.

Rezultatet e Testit të Arritshmërisë pritet të shpallen më 7 qershor.