Takim

Nëse i bëni këto gjëra në një takim të parë, mos prisni një të dytë

Takimi mund të jetë argëtues – shumë argëtues! Por në mënyrë që të arrini në atë ndjenjën e çmendur që duhet të të shoh çdo ditë të një marrëdhënieje të plotë, duhet ta kaloni takimin e parë me gjithë lavdinë e tij të sikletshme.

A ia mban dorën? A është mirë që keni parë profilin e tij në Facebook? Ju duken bukur flokët?

Vetëm pasi të dini se çfarë të bëni në një takim të parë, mund të ndiheni më rehat me veten dhe ta njihni atë në një nivel më të thellë.

Gjithçka fillon duke lënë një përshtypje të parë të shkëlqyer … duke mos bërë një përshtypje të tmerrshme. Dhe këto këshilla se çfarë të mos bëni do t’ju ndihmojnë ta bëni këtë.

6 Shembuj të asaj që nuk duhet bërë në një takim të parë

1. Të besosh çdo gjë që ka të ngjarë të mos e ndash me ndonjë person tjetër që sapo ke takuar

Kur ju jeni natyrisht të qetë dhe mund të jeni vetvetja juaj e vërtetë me një person tjetër, ju do të kaloni një kohë më të mirë, dhe po ashtu edhe ai.

Të kesh besim tek ai nuk do të thotë që duhet t’i tregosh sekretet, por nëse mund t’i kalosh temat sipërfaqësore dhe të flasësh për gjërat që keni të përbashkëta – familjen tuaj të madhe, ekipin tuaj të preferuar sportiv – kjo lidhje emocionale do të fillojë menjëherë nga takimin e parë dhe nuk do t’ju duhet të detyroni asgjë.

2. Të përmbaheni nga kontrollimi në rrjetet e tij sociale

Në fund të fundit, nëse do të ishit takuar në internet, do të dinit tashmë gjëra për vendlindjen e njëri-tjetrit, kolegjin tuaj dhe cilat janë interesat tuaja. Në vend që të ndiheni në faj për këtë, përdorni atë për të nxitur bisedën.

3. Sjellja e marrëdhënieve të dështuara të së kaluarës

Kjo është më shumë një këshillë se çfarë nuk duhet bërë, por ndarja e informacionit për një marrëdhënie të kaluar është një lajm i keq për një takim të parë.

Të flasësh për sa kohë ke qenë beqar është e natyrshme, por të diskutosh detajet e shëmtuara të ndarjes së fundit është një recetë për katastrofë. Do të dilni të zemëruar dhe pa e ditur do t’i projektoni ndjenjat tuaja për atë djalë të fundit tek ky i ri. Kjo është një rrugë e shpejtë drejt një takimi të dytë. Çfarë duhet të bëni në një takim të parë është të shmangni temat negative në përgjithësi.

4. Dyshimi në fuqinë e pasqyrimit të veprimeve të tij

Ata thonë se imitimi është forma më e sinqertë e lajkave, por kur bëhet fjalë për një takim, kjo do të tregojë në mënyrë delikate se të dy jeni në sinkronizim. Natyrisht, ne duam të jemi rreth njerëzve që janë të ngjashëm, dhe bërja e lehonës së lëvizjes së tij është një mënyrë e shkëlqyer për ta bërë këtë.

A anon ai në bisedë? Jeni të mirëpritur të përkuleni pak më afër. A flet me duar? Merrni sugjerimin dhe bëni të njëjtën gjë.

5. Duke harruar se sa e rëndësishme është gjuha e trupit

Ndërsa një bar ose restorant i zhurmshëm dhe i mbushur me njerëz mund të mos jetë një vend ideal për një takim të parë, ai do t’ju lejojë një justifikim për të qenë komod. Është një shtysë e madhe për t’u përkulur më afër dhe për të krijuar një ndjenjë më intime menjëherë.

Pasi të jetë thyer ajo pengesë e distancës fizike, gjëra të tilla si mbajtja e dorës ose puthja në fund të natës do të ndihen shumë më të natyrshme.

6. Shmangia nga të shkuarit në një aventurier

Pra, ndoshta nuk i ka të gjitha të gabuara kur bëhet fjalë për një takim të parë të mirë.

I dini të gjitha ato metafora “kërcimi dashurie” që bëjnë çdo stinë në lidhje me kërcimin nga një ndërtesë, ngjitjen e një mali apo futjen e aktiviteteve të tjera të rrezikshme këtu në një takim? Rezulton se sa më shumë energji dhe intensitet të jepni në çdo përvojë, aq më afër do të jeni.

Një takim aventuresk ju jep të dyve një shans për të treguar se kush jeni në një mënyrë argëtuese dhe të këndshme.

Pas një përvoje të përbashkët – madje edhe patinazh në akull ose diçka më spontane si një udhëtim i frikshëm me taksi – ka më shumë gjasa të ndjeni një lidhje të fortë me atë person.