Rekordi Botëror

Në Trieste 1598 çifte kërcejnë valsin “më të madh” në botë

Në Trieste u kërcye valsi më i madh në botë dhe kështu qyteti italian hyri në Rekordin Botëror të Guiness.

Për të thyer rekordin e mbajtur deri tani nga qytetit i Tuzlës ishin 1598 çifte, 88 më shumë se performanca boshnjake.

Balerinët kanë kërcyer për pesë minuta rresht pa u ndalur, nën kujdesin e vëmendshëm të gjyqtarëve ndërkombëtarë. Sheshi Unità ishte skenari i ballos.

Çifte të ndryshëm erdhën edhe nga Sllovenia, Kroacia dhe Austria për të marrë pjesë në “Valsin e rekordeve” dhe të kontribuojë në transformimin e qytetit në rekordin e Guiness.

Mes tyre edhe kantautori Lorenzo Pilat. Një fitore e madhe për Trieste që vitin e kaluar numëroi 1292 çifte, përkundër 1511 të nevojshëm.

Fitoren e lajmëroi kryebashkiaku Roberto Dipiazza (i cili mori pjesë në kërcim bashkë me bashkëshorten e tij) dhe komisioneri Bucci.