Ndërkohë që bota ende njeh vende që nuk ka internet, Kina dëshiron të fillojë me 6G

Ndërkohë që bota pret për standardin tjetër celular, Kina tashmë po punon për variantin e ardhshëm të internetit.
Aktualisht, kompanitë dhe qeveritë po përpiqen të krijojnë një epërsi për futjen e standardeve të ardhshme të komunikimit 5G. Prapa skenave është ende duke punuar në gjeneratën e ardhshme të internetit. Një punonjës i Ministrisë së Punëve të Brendshme të Kinës së fundi ka konfirmuar se Pekini po punon tashmë për të zhvilluar standardin 6G. Ky rrjet pritet të përfundojë deri në vitin 2030, transmeton lajmi.net.

Kështu, përmirësimet e mëtejshme pas futjes së standardit 6G do të ndodhnin vetëm gradualisht, jo në hapa të mëdha gjenerimi. Deklarata të tilla duhet të trajtohen me kujdes, pasi që e njëjta gjë tashmë është thënë për 5G. Sigurisht, 6G do të jetë më i shpejtë se 5G. Shkallët e të dhënave mund të afrohen me një terabitë për sekondë.

Kina konsiderohet si një nga vendet që do të marrë rolin udhëheqës në 5G. Shteti investon, kompanitë e mëdha si Huawei mund të ndërtojnë infrastrukturën, dhe kërkesa për lidhjet e të dhënave mobile në vend vazhdon të rritet. Sot askush nuk e di se si mund të duket standardi 6G. Shtete dhe kompani të tjera po punojnë gjithashtu në zhvillimin e gjeneratës së ardhshme, por një celular.