Miratohet kandidatura e Shqipërisë për kryesimin e OSBE-së

Është miratuar kandidatura e Shqipërisë për kryesinë e Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) nga viti 2020.

Nga 1 janari 2019 Shqipëria bëhet pjesë e Trojkës.

Lajmin e ka bërë të ditur kryesuesja aktuale e OSBE-së, Italia përmes një postimit në Twitter.

Shqipëria ishte kandidatura me potencialet më të madhe për të marrë kryesimin e OSBE-së në 2020.