VIDEO

Mësuesi i fizikës përdor një ekuacion për të gjetur ngjyrën e ariut që bie nga lartësia

Nikhil Anand i cili jep mësime shkence në YouTube, Instagram dhe platforma të tjerë sociale, përdori një ekuacion matematikor për të përcaktuar ngjyrën e një ariu që bie nga një lartësi, procedurë kjo të cilën njerëzit nuk e kanë besuar.

Një ari bie nga një lartësi 10 metra. Cila është ngjyra e ariut?

Për shumë prej nesh, kjo duket pothuajse e pamundur për t’u zgjidhur, megjithatë, Anand në fakt kishte një përgjigje për të, shkruan NDTV, transmeton Klankosova.tv.

Sipas tij, vlera e llogaritur e gravitetit është e barabartë me forcën gravitacionale të ndjerë në polet e Tokës, prandaj ariu është padyshim një ari polar dhe ngjyra e tij është e bardhë.