Sqarimi

Mësohet e vërteta e dritave të çuditshme mbi qiellin e Prishtinës VIDEO

Mbrëmë janë parë disa drita të bardha dhe të çuditshme mbi qiellin e Prishtinës.

Por çka ishin këto drita që i bën kurioz kosovarët?

Dritat e bardha të cilat u panë mbi qiellin e Prishtinës janë satelitet e “Starlink”, të krijuar nga Elon Musk.

“Starlink është një sistem i ri i shpërndarjes së rrjetit (wifi) në të gjithë botën. Për momentin Musk ka lansuar në orbitën e tokës 1443 satelitë të cilët po përshkojnë të gjithë globin. Numri i këtyre satelitëve pritet te rritet në 45000 sosh.

Për më shumë shikojeni videon: