Masat e reja

“Merrni këta të dy me vete”, tensione mes një qytetari dhe Policisë në Mitrovicë

Masat e reja anti-Covid që po aplikohen në Kosovë pas shtimit të rasteve me virusin kanë shkaktuar pakënaqësi tek qytetarët dhe tek pronarët e bizneseve.

Në një video që po qarkullon në internet, shihet se cfarë tensione ka shkaktuar mes policëve dhe pronarëve të një biznesi në Mitrovicë moszbatimi me përpikmëri i masave.

Ora policore që fillon nga ora 22:00 dhe mbyllja e lokaleve që duhet të bëhet në 21:30 ka bërë që shumë biznese të gastronimisë të ndahen të pakënaqura.

Në bazë të masave të reja lokalet duhet të jenë të mbyllura në ora 21:30, ndërsa bizneset po fillojnë përgatitjen për mbyllje po në atë kohë, duke u vonuar disa minuta në mbylljen totale të lokalit.

Një situatë e tillë po ka për pasojë shqiptimin e gjobave të cilët janë të shtrënguar ti zbatojnë masat me përpikëri ashtu sic edhe ishte paralajmëruar nga qeveria.

.