Merkel premton ndihmë për adresimin e papunësinë në Afrikë

Kancelarja gjermane, Angela Merkel ka premtuar ndihmë të re zhvillimore, për të trajtuar problemin e papunësisë në Afrikë.

“Ne evropianët kemi një interes të madh për vendet afrikane, që kanë një perspektivë të ndritshme ekonomike. Është e rëndësishme jo vetëm të flitet për Afrikën, por të flasim me Afrikën rreth nevojave dhe qëllimeve të zhvillimit”, tha Merkel, e cila sot ishte mikpritëse e Samitit Afrikan në Berlin.