Angela Merkel

Merkel: Evropa nuk mund të zgjidhë të gjitha problemet botërore

Evropa nuk mund të zgjidhë të gjitha problemet e botës, dhe posaçërisht jo ato që janë shumë të komplikuara, siç është Lindja e Mesme, tha kancelarja gjermane Angela Merkel.

Merkel përsëriti se Gjermania mbështet të drejtën e Izraelit për vetëmbrojtje, si dhe se Berlini e sheh veprimin masiv të këtij vendi si “gjënë e duhur për të bërë”. Por ajo shtoi se nuk besonte se veprimet ushtarake do të kontribuonin për paqen në rajon.

“Nga ana tjetër, ne do të kontribuojmë në përpjekjet diplomatike që do të sjellin paqe të qëndrueshme dhe një zgjidhje afatgjatë,” tha kancelarja Merkel në një intervistë për mediumin gjerman WDR, duke shtuar se një nga mënyrat për ta arritur atë do të ishte mbajtja e bisedimeve indirekte me Hamasin.

Merkel tha se Gjermania kishte një politikë “tolerancë zero” kundër antisemitizmit pas disa sulmeve në sinagoga që përkuan me luftimet midis Izraelit dhe militantëve palestinezë. Ajo shtoi se çdo armëpushim do të duhet të përfshijë bisedime indirekte me Hamasin, i cili rregullon brezin bregdetar.