sëmundjet

Medikamentet që shkaktojnë dëm në veshka

Përpara se të përdorni medikamente, duhet të kuptoni se ato të shkaktojnë shumë efekte të ndryshme anësore në dhe brenda trupit.

Medikamentet kryesisht dëmtojnë veshkat, një nga organet më të rëndësishme dhe vitale të trupit.

Një listë e gjatë e barnave i takon këtij grupi, më poshtë mund të gjeni grupin e medikamenteve që kanë më së shumti ndikim në këtë organ.

Ky grup medikamentesh përfshin analgjetikët, antibiotikët dhe llojet e barnave të tjera.

– Antibiotikët përfshirë meticilinin, ciprofloksacini, vankomicini, sulfonamidet
– Medikamentet për zemër
– Medikamentet anti-virale
– Medikamentet me litium
– Medikamentet kemioterapike
– Medikamentet kundër reumës.