Kosova

Mbi 100 pacientë me COVID të shtrirë në spitalet e Kosovës

Shërbimi Spitalor Klinik e Universitar i Kosovës (SHSKUK), ka njoftuar se në klinikat COVID dhe spitalet rajonale janë të shtrirë 115 pacientë, prej tyre 94  pacientë të konfirmuar me Covid-19 pozitivë dhe 21 të tjerë post-Covid.

Me oksigjeno-terapi janë 41 pacientë, kurse  në Mjekimin Intensiv të Klinikës Infektive janë të shtrirë 4 pacientë, përcjell Demokracia.com.

Njoftimi i plotë:

ShSKUK:  Të shtrirë  111 pacientë të konfirmuar me Covid-19

111 pacientë të konfirmuar me Covid-19 dhe 30 post-Covid-19 janë të shtrirë  për trajtim mjekëso në kuadër të Shërbimit Spitalor Klinik dhe Univeristar të Kosovës.

Me oksigjeno-terapi janë 49 pacientë, kurse  në Mjekimin Intensiv të Klinikës Infektive janë të shtrirë 4 pacientë,

Raporti sipas klinikave dhe spitaleve të përgjithshme

Klinika Infektive, 40  pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 30 pacientë  post-covid

Mjekim Intensiv në Klinikë Infektive, 4  pacientë

Klinika e Pediatrisë, 7 pacientë

Klinika Obstetrike Gjinekologjike, 18 pacientë

Spitali i Gjakovës, 12 pacientë

Spitali i Pejës, 8 pacientë

Spitali i Prizrenit, 3  pacientë

Spitali i Mitrovicës, 11 pacientë

Spitali i Ferizajt, 4 pacientë

Spitali i Gjilanit, 6 pacientë.