Mazë me speca

Përbërësit:

1konzerve mazë,
1/2kg speca,
kripë.

Hapat

Mazën me pak kripë e vlojmë për 5- 10 min. mandej i shtojmë specat e pjekur,të qëruar dhe të kryposur.

Ashtu të përziëra i lëmë të vlojnë afër 10 min.

dhe i largojmë nga zjarri. Maza me speca zakonisht servohet për kaftjall ose si paragjellë për drekë.