Ramiz Lladrovci

Lladrovci në Bosfor, kujton “inatin arnaut”

Kryetari i komunës së Drenasit, Ramiz Lladrovci, ka publikuar foto nga pushimi i tij i shkurtër, nga gryka e Bosforit, duke cekur kontributin e shqiptarëve në Perandorinë Bizantine dhe Otomane.

Ai ka kujtuar edhe origjinën e “inatit arnaut”. “Në këto anë, kah po shëtis, doli edhe termi “inati arnaut” i njohur edhe pas 560 vjetëve”, ka shkruar Lladrovci.

Postimi i plotë:

Në Bosfor, me anije, në anën nga përgatiteshin sulmet e një Perandorie të re, kundër Perandorisë e cila po jepte shpirt.

Shqiptarët, me përkushtim ju shërbyen të dyja perandorive, edhe asaj që po vdiste, edhe asaj që vinte, ndërsa trojet e tyre mbetën skaje të sunduara nga dhuna, terri e prapambeturia, deri në shekullin e 20-të.

Në këto anë, kah po shëtis, doli edhe termi “inati arnaut” i njohur edhe pas 560 vjetëve…