Milan Radoiçiqi

Lidhjet e Vuçiqit me Milan Radoiçiqin, kumbari i presidentit fqinji i parë i organizatorit të sulmit terrorist në Banjskë

Lidhjet e presidentit të Serbisë me njerëzit që i shërbenin në Kosovë së fundmi po bëhen edhe më shumë publike. Kryeterroristit të sulmit në Banjskë Milan Radoiçiq dhe siç njihet bosit të veriut të Mitrovicës Zvonko Veselinoviq, i është bërë fqinj i parë njeriu më i afët i Aleksandaqr Vuçiqit.

Nikola Petroviq, kumbari i Presidentit të Serbisë, bleu një parcelë prej 799 metrash katrorë në Dedinje për 98.4 milionë dinarë në ankandin publik në Drejtorinë për Tokë Ndërtimore Urbane dhe Ndërtimore të Beogradit.

Toka e tij cuditërisht ndodhet ngjitur me atë të Milan Radoiciqit të cilin Serbisë po i kërkohet që ta arrestojë për sulmin terrorit të kryer në Banjskë me 24 shtator të vitit të kaluar.

Parcela e sapofituar ndodhet pikërisht pranë vilës së tij, e cila është ndërtuar në vitin 2018 dhe për të cilën publiku ka ditur më herët pas shkrimit të portalit KRIK.

Parcela të cilën Petroviqi e bleu në ankand deri më sot ishte në pronësi të qytetit të Beogradit dhe ajo ishte shitur përmes një ankandi publik të organizuar pas shpalljes së shpalljes në maj të këtij viti se parcela e përmendur në komunën e ‘Savski venac’ ishte në shitje me çmim fillestar prej 98.353.216,61 dinarë.

Edhe pse në ankand u shfaqën edhe dy pjesëmarrës të tjerë, të cilët pranuan çmimin fillestar, ata hoqën dorë nga blerja menjëherë pasi çmimi u rrit për pak më pak se 50,000 dinarë në raundin e parë të ofertimit.

Nikolla Petroviq ishte i vetmi që pranoi një çmim kaq të rritur, pra avokati që e përfaqësonte në procedurën e blerjes, i cili i tha Steve Marushiqit, kryetarit të Komisionit për zbatimin e procedurës për disponimin e pasurisë së paluajtshme në pronësi të qytetit të Beogradit përmes tenderit publik, që klienti i tij do ta paguante tokën e blerë në një shumë të vetme.

Pjesëmarrës në ankand: Nikola Petroviq, Petar Grujiq dhe Ivan Trifunoviq

Për parcelën në Dedinje, përveç Petroviqit, konkurroi edhe kompania Amani invest, pronë e Petar Grujiqit. Kompania është themeluar në vitin 2022 dhe është e regjistruar për të marrë me qira pasuri të paluajtshme me qira dhe në pronësi.

Petar Grujiq është djali i biznesmenit Branislav Grujic, i cili është më i njohur për publikun e gjerë për faktin se kompania e tij ndërtoi kompleksin biznesor-banesor Ëest 65 në Beogradin e Ri, dhe brenda tij ndërtesën e dytë më të lartë në Beograd, e cila ka 40 kate. dhe një lartësi rreth 155 metra.

Fjala vjen, Branislav Grujiq është një nga biznesmenët më të famshëm dhe më të pasur në vend, i cili njihet edhe për faktin se kompania e tij Railëay City nga Beogradi, siç raportojnë mediat, është zgjedhur nga Drejtoria Republikane për Pronë. partner privat për ndërtimin e përbashkët të ndërtesës së Stacionit Kryesor Hekurudhor në Beograd dhe përmbajtjet shoqëruese.

Një tjetër pjesëmarrës në tenderin për parcelën në rrugën Çakorska në Dedinje ishte Ivan Trifunoviq, i cili është një investitor privat, siç tha për BIRN përfaqësuesi i tij, avokati Maksim Milosheviq.

Ishte planifikuar që në raundin e parë të ofertimit çmimi fillestar prej rreth 98,35 milionë dinarë të rritet në 98,4 milionë dinarë dhe që në çdo raund të mëpasshëm tenderimi, çmimi i parcelës të rritet për 100,000 dinarë. Mirëpo, tashmë pas rritjes së parë prej rreth 450 euro, dy pjesëmarrës kanë hequr dorë dhe vetëm përfaqësuesi i Nikolla Petroviq ka pranuar çmimin e ofruar.

Asnjëri nga dy pjesëmarrësit, të cilët hoqën dorë nga blerja, nuk kanë pasur kundërshtime për procedurën e ankandit të zhvilluar sot në Drejtorinë e Tokës Urbanistike.

Parcelat e reja të Petroviqit dhe Veselinoviqit në Dedinjë

BIRN së fundmi ka shkruar për investimet e reja të Nikolla Petroviqit në Dedinja. Në mars të këtij viti ai u bë pronar i dy parcelave të tjera prej gati katër mijë metrash katrorë, të cilat ndodhen edhe në afërsi të odranisë së Petroviqit, vilës së famshme në Dedin. Pronari i mëparshëm i këtyre dy parcelave, të cilat u bënë pronë e Nikola Petroviqit në mars, ishte kompania Danica park e Davor Macure, pronar i Alta Bank, i cili shpesh ishte i lidhur me Partinë Progresive Serbe.

Pikërisht pranë parcelave të Petroviqit, Milan Radoiçiq dhe Ljiljana Bozhoviq, bashkëshortja e Zvonko Veselinoviqit, së fundmi kanë marrë parcela të reja dhe në parcelat e tyre po ndërtohet ndërtesa, secila prej të cilave ka një sipërfaqe prej më shumë se 1500 metra katrorë. /Birn