Lideri i ISIS-it urdhëron vrasjen e 320 ushtarëve të tij për pabesi

Abu Bakr al-Bagdadi thuhet se ka urdhëruar qindra ndjekës të tij të vriten për mosbesim ndaj ISIS.

Shefi i Shtetit Islamik kërkoi që edhe disa figura kryesore në Irak dhe Siri të vriteshin, sipas një raporti të inteligjencës irakiane.

Grupi ekstremist ka humbur rreth 90 përqind të territorit që kontrolloi në 2014 kur al-Baghdadi u deklarua si kreu i Kalifatit të saj.

Ai ka lëshuar një urdhër për të vrarë 320 ndjekësit e tij për ‘tradhtinë’ e tyre ndaj ISIS-it dhe ‘pakujdesinë’ e tyre që ‘shkaktuan humbje të mëdha në grup si në Irak dhe në Siri’, njoftojnë burimet e inteligjencës.

Komandantët e profilit të lartë që thuhet se janë në listën e tij përfshijnë Abu al-Baraa al-Ansari, Sief al-Din al-Iraki, Abu Otham al-Tal Afari, Abu Iman al-Moëahed dhe Maraëan Hadid al-Suri.

Në shtator të vitit të kaluar ai lëshoi ​​një mesazh audio duke i nxitur ithtarët e tij që të djegin armiqtë e tyre kudo dhe të synojnë ‘qendrat mediatike të të pafeve’.

Bagdadi u bë udhëheqës i al-Kaidës në vitin 2010. SHBA po ofron një shpërblim prej 25 milionë dollarë për informacione që do të ndihmonin në gjetjen apo arrestimin e tij.