Lifestyle

Librat më të mirë të javës

“The Only Plane in the Sky: An Oral History of 9/11”
Garrett M. Graff (nonfiction, Simon & Schuster)
Bazuar në më shumë se 500 histori gojore, ky libër – historia e parë gjithëpërfshirëse gojore e 9/11 – është po aq i rëndësishëm sa është zemërthyer, transmeton ballkani.info.

“This Tender Land”
William Kent Krueger (fiction, Atria Books)
Në vitin 1932 Minesota, një vend i quajtur Lincoln edukon fëmijë amerikanë vendas që janë ndarë me forcë nga prindërit e tyre. Një ditë, katër nga fëmijët vendosin të bëjnë një vrapim për të dhe u nisën për aventura.

“The Ungrateful Refugee: What Immigrants Never Tell You”
Dina Nayeri iku nga Irani në moshën 8 vjeçare me nënën dhe vëllain e saj, duke ardhur përfundimisht në Shtetet e Bashkuara, ku iu dha azili. Një kujtim në lëvizje, i sinqertë për atë që është si të jesh emigrant.

“Adolescence: How to Survive It”
Tony Little dhe Herb Etkin (pedagogia, Bloomsbury Catapult)
Një libër që synon prindërit e adoleshentëve, i mbushur me njohuri dhe këshilla.

“Three-Fifths”
John Vercher (Librat e Fiction, Agora Books)

The Piranhas: The Boy Bosses of Naples
Robert Saviano (fiction, Picador)
Nicolas është një 15-vjeçar nga Napoli, i gatshëm për të fituar fuqi dhe para me miqtë e tij. Adoleshentët bredhin qytetin me bandën e tyre. /Ballkani.info/

loading…