Liberalizimi këtë vit, vështirë i mundshëm

Anëtarja e Komisionit për Integrime Evropiane, Fatmire Mulhaxha-Kollçaku, njëherësh edhe nënkryetare e Lëvizjes Vetëvendosjes, ka thënë për gazetën “Zëri” edhe pse Bashkimi Evropian ka konstatuar se janë plotësuar kriteret në vazhdimësi po futen kritere të reja.

“Është padrejtësi që qytetarët e Kosovës të ndëshkohen për shkak të pushtetarëve. Çështja e numrit të vogël të azilkërkuesve duhet të merret parasysh dhe duhet të përmendet në takimet lobuese”, ka deklaruar ajo.

Deputetja e Vetëvendosjes më tej ka thënë se ka filluar t’i humbë optimizmi që ka pasur për heqjen e regjimit të vizave.

“Megjithatë në bazë të disa deklaratave të zyrtarëve të huaj nuk është shumë shpresëdhënëse që ka mundësi të ndodhë këtë vit liberalizimi. Duke u bazuar në disa informacione që i kemi shumë pak shtete do ta mbështesin. T’ju them të drejtën shumë më optimiste kam qenë më herët sesa që jam sot. Mbetet të vazhdohet lobimi”, ka shtuar Kollçaku.