Lëngu i portokallit nuk preferohet për fëmijë

Lëngu i portokallit nuk është i mirë për ta konsumuar fëmijët.

Kjo pasi ky lëng i njohur si “Juice” përmban shumë sheqer.

Sipas profesorëve të pediatrisë Erika R. Cheng, Lauren G. Fiechtner dhe Aaron E. Carroll, një gotë me lëng portokalli prej 12oz ka sheqer sa 10 lugë të çajit.

18.4 përqind e fëmijëve amerikanë janë me mbipeshë, dhe fajtor del të jetë sheqeri.