Lani duart gjithmonë pas përdorimit të telefonit, ja ç’thotë shkenca për ta

Smartfonët konsiderohen pajisje me shkëlqim që sigurojnë çdo gjë: nga të dhënat e deri tek videot argëtuese të maceve me prekje të ekranit.

Por ata që nuk i rezistojnë dot nevojës të lëshojnë smartfonët e tyre nga dora, mund të “çmenden” kur të zbulojnë se çfarë po mbajnë në dorë, transmeton lajmi.net.

Smartfoni është pothuajse shtatë herë më i ndotur se guaca e tualetit, ka gjetur një studim.

Ata që kanë gjendje të lëkurës përthithin bakteret më të mëdha, por edhe smartfonë në raste pastrimi kanë shumë se gjashtë herë mikrobet të gjetura në guacë tualeti.

Në vitin 2011 shkencëtarët në Shkollën Londineze të Higjienës dhe Mjekësisë Tropikale gjetën se një në gjashtë telefona celularë ishin kontaminuar me materie fekale, duke përfshirë E. coli që mund të shkaktojnë helmim të ushqimit.