Spencer Davis

Lajm mortor! Ndërron jetë ylli i muzikës rock

Spencer Davisi, i cili si drejtues bandash me “Spencer Davis Group”, ka vdekur në moshën 81- vjeçare, ndërsa po trajtohej për pneumoninë në spital.

Grupi, i cili u formua në Birmingham në 1963 dhe gjithashtu paraqiti Steve Winwoodin, kishte hite përfshirë Gimme Some Lovin, Keep On Running, Somebody Help Me dhe I’m a Man. Së bashku me një numër të grupeve të tjera të hershme pop britanike, ata ndihmuan në popullarizimin e tingullit të blusë amerikane dhe R & B në Mbretërinë e Bashkuar

Lindur në Swansea në 1939, Davisi filloi të mësonte fizarmonikën dhe harmonikën në moshën gjashtë vjeçe. I tërhequr nga joshja e rekordeve amerikane R & B, ai mori kitarën dhe formoi grupin e tij të parë “Saints me Bill Wyman”, i cili më vonë u bashkua me “Rolling Stones”-at.

Ai kaloi në një rol të industrisë në vitet ’70-të, duke punuar me Island Records për të ndihmuar zhvillimin e artistëve, duke përfshirë Bob Marleyn dhe Robert Palmerin.