Lajm i mirë për ata që planifikojnë të blejnë një konzolë Nintendo Switch

Nintendo ka shitur më shumë se 100 milionë konzola Switch deri më tani, dhe është e rëndësishme që kompania të vazhdojë të mbajë shitje të larta.

Pasi Meta kohët e fundit ngriti çmimin e kufjeve të saj Meta Quest 2 VR me 100 dollarë për shkak të kostove të rritjes së prodhimit dhe transportit, disa analistë pyetën veten nëse ky ishte vetëm fillimi i një rritjeje të çmimit të pajisjeve elektronike të konsumit. Ata që kërkojnë të blejnë një tastierë Nintendo së shpejti mund të jenë të qetë, të paktën tani për tani.

Përkatësisht, siç tha për mediat japoneze presidenti i Nintendo Shuntaro Furukawa, kompania nuk ka në plan të përshtatë çmimin e konzolës së saj me kostot në rritje të prodhimit dhe transportit (ai theksoi se jo vetëm kostoja e transportit ajror është rritur, por edhe anijet) në mënyrë që tastiera e tyre Switch “në këtë moment” të mos rritet në çmim. Ai tha se çmimet i shikojnë gjithmonë përmes vlerës së argëtimit që ofrojnë dhe dëshirojnë që atë argëtim ta bëjnë të disponueshme për sa më shumë përdorues.

Nintendo deri më tani ka shitur më shumë se 100 milionë konzola Switch dhe është e rëndësishme që kompania të vazhdojë të mbajë shitje të larta sepse, kujtoi Furukawa, produktet e tyre përfshijnë softuer, kështu që shitjet e konzolave ndikojnë drejtpërdrejt në shitjet e softuerit dhe fitimet e mëtejshme.

Edhe pa rritjen e çmimit, shitjet e Switch në tremujorin e fundit ranë me gati një të katërtën në krahasim me të njëjtin tremujor të një viti më parë, me problemin kryesor mungesën e çipave dhe pjesëve të tjera.

Në Nintendo besojnë se situata me mungesat do të zgjidhet së shpejti, por kjo nuk do të thotë automatikisht se shitjet e konsolës së tyre do të rriten ndjeshëm dhe thonë se aktualisht është e vështirë të parashikohet se si do të ecë situata në treg në të ardhmen. /Telegrafi/