2021

Lajm i keq për punëtorët e shtetit në vitin 2021, kjo është arsyeja

Viti 2021 nuk duket se do të jetë aq i lehtë për punëtorët e shtetit. Së paku jo bazuar në kalendarin e pushimeve zyrtare.

Si rezultat, shumica e punëtorëve të shtetit do të kenë së paku 5 ditë më shumë punë në vitin e ardhshëm, sesa vitet paraprake.

Kjo pasi që shumica e festave do të jenë në ditë vikendi, shkruan Indeksonline.

Dita e punëtorëve, 1 maji këtë vit do të jetë ditë vikendi. Dita e Evropës (9 maji) që është ditë pushimi në Kosovë daton po ashtu të dielën.

Festa e Krishtlindjeve më 25 dhe 26 dhjetor po ashtu i bie të jenë të shtunën e të dielën.

Vikend dhe ditë pushimi do të jenë edhe datat festive të Vitit të Ri më 1 dhe 2 janar në vitin e ardhshëm.

Viti 2021 duket se është më shumë në favor të bizneseve private, ngase ato nuk i kanë fort në qejf ditët e pushimit në festa dhe arsyetimi i vikendit do të jetë me i lehtë për ta