mbulanca

Ky është fshati ku po funksionojnë një ambulantë e Kosovës dhe një e Serbisë

Për shëndetin e banorëve të fshatit Kuzmin të Fushë Kosovës, kujdesen dy shtete, Kosova dhe Serbia.

Kjo pasi të dyja shtetet në këtë fshat kanë ndërtuar dy ambulanta jo më larg se 100 metra nga njëra-tjetra.

Shumica e banorëve në këtë fshat janë nga komuniteti serbë, të cilët thonë se nuk kanë besim në sistemin shëndetësor të Kosovës, por ka edhe të atillë që thonë se krejt kjo është çështje politike.

RTK ka provuar të marrë një përgjigje nga drejtoria e Shëndetësisë në Fushë Kosovë, por të njëjtit nuk janë përgjigjur.