Nusret Gokçe

Kuzhinieri i famshëm Nusret Gokçe në telashe, përfundon në gjyq

Shefi i kuzhinës dhe pronari i shumë restoranteve, Nusret Gokçe, i njohur gjerësisht si ‘Salt Bae’, po përballet me një proces gjyqësor prej 5 milion dollarësh, për shkelje të së drejtës së autorit.

Një artist amerikan thotë se Gokçe përdori artin e tij pa leje.

Vepra artistike në fjalë është një ilustrim i tij në pozën e tij të famshme duke hedhur kripë. Artisti i Brooklyn, Logan Hicks thotë se ai dhe shoku i tij Joseph Iurato u punësuan nga Gokçe për të krijuar një mural të tij, por më pas përdorën të njëjtën vepër arti në restorantet e tij në të gjithë botën, si dhe logon e tij.

Hicks zbuloi se Gokçe dhe kompanitë e tij kishin përdorur të njëjtin imazh pa leje në shfaqjet e dritareve, në menu, çanta, paketime, shenjat dixhitale dhe etiketën për linjën e erëza të Salt Bae, sipas padisë.

Gokçe u bë i famshëm për herë të parë në vitin 2017, kur imazhet e tij duke spërkatur kripë në një biftek u bënë virale në Instagram.