Kryeministri në detyrë

Kurti: Koalicionit LDK-AAK-Nisma i ka ikur treni

Kryeministri në detyrë, Albin Kurti ka deklaruar se mosrehatia që e ka presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi me ulësen e tij e ka një zgjedhje që janë zgjedhjet, pasi ai e ka një nostalgji për pozitën e kryeministrit.

Kurti tha se thyerja e madhe në mes tij dhe presidentit Hashim Thaçi ndodhi në shpalljen e gjendjes së jashtëzakonshme. Sipas Kurtit, ai kërkonte të shpallej gjendja e jashtëzakonshme në kohën kur ishin 19 të infektuar dhe asnjë i vdekur.

“Mua me thirri në telefon dhe kërkonte shpalljen e gjendjes së jashtëzakonshme për të marrë kompetenca, pra qartazi nuk është rehat në karrigen e vet dhe pandeminë e pa si mundësi për ngritjen e tij, gjë që unë nuk e lejova”, tha ai.

Derisa ka përsëritur se marrëveshja Kosovë-Serbi për ndarjen e vendit tonë ekziston.

“Si kryeministër nuk ka pasur ofertë që të shkoj në ShBA për dialog me Serbinë por ofertën e kam pas që ta marrë një karrigen e të ulëm në tavolinën ku ishte marrëveshja”, tha ai.

Kurti duke u përgjigjur nëse vendimi i Kushtetueses i jep të drejt presidentit Hashim Thaçi, tha se nuk e imagjinon dotë se si mund të shkruhet një vendim i tillë pa qenë në kundërshtim me Kushtetutën.

Kurti në T7, ka folur edhe për koalicionin LDK, AAK, Nisma, ku tha se është koalicion që i ka humbur zgjedhjet dhe ikur treni.

“Ky koalicion është një lloj kombinimi i fustrimit dhe dëshpërimit. Në zgjedhjet e kaluara është dashur t’i mundim një nga një, tash lirisht le të bëhen bashkë, edhe presidentin le ta marrin”, tha ai.