Prilex

Kujdes nga Malware Prilex, mund të vjedhë kartën tuaj të kreditit

Pagesa për mallrat në arkë nuk ka qenë kurrë më e lehtë falë kuletave celulare dhe kartave të kreditit pa kontakt, por hakerët kanë shpikur një mënyrë të re për të përdorur sistemet e pagesave që mundësojnë këto veçori kundër blerësve që nuk dyshojnë.

Sipas një njoftimi të ri për shtyp nga firma e sigurisë kibernetike Kaspersky , studiuesit e saj kanë zbuluar variante të reja të malware-it të pikës së shitjes (PoS) Prilex që i mundëson atij të bllokojë transaksionet e komunikimit në fushë afër pa kontakt ( NFC ).

Ndërsa kriminelët kibernetikë pas Prilex filluan duke synuar makinat ATM , ata tani kanë përmirësuar programet e tyre malware për të nisur sulme kundër sistemeve PoS si ato që shihni në arkë në kafene, pika karburanti, dyqane komoditeti dhe biznese të tjera.

Ndryshe nga llojet e tjera malware që infektojnë përdoruesit në internet, Prilex tani mund të vjedhë detajet e kartës suaj të kreditit në botën reale, ku njerëzit rrallë presin të bien viktimë e krimit kibernetik.

Sulmet GHOST

Me malware-in e tyre të vendosur në një sistem të cenueshëm PoS, kriminelët kibernetikë pas Prilex janë në gjendje të kryejnë sulme “GHOST” ku kryejnë mashtrime me karta krediti. Fatkeqësisht, edhe kartat e kreditit të mbrojtura nga teknologjia CHIP dhe PIN, të cilat mendohej se ishin të pahakueshme, janë në rrezik.

Pasi iu përgjigj një incidenti që përfshinte një nga klientët e saj, studiuesit e Kaspersy zbuluan tre modifikime të reja në malware Prilex që i mundësojnë atij të bllokojë transaksionet e pagesave pa kontakt.

Në të njëjtën kohë, duhet të konsideroni përdorimin e një karte për të paguar faturat dhe një tjetër për transaksionet e përditshme. Në këtë mënyrë, ju do të dini nëse informacioni i kartës suaj të kreditit është vjedhur në një vendndodhje fizike në vend të internetit, shkruan Tomsguide.

Kriminelët kibernetikë pas Prilex kanë funksionuar që të paktën që nga viti 2014 dhe nëse nuk kapen nga zbatimi i ligjit, ata dhe malware i tyre PoS ka të ngjarë të mbeten një kërcënim për t’u kujdesur.