Vaksine e re

Krijohet vaksinë e re që lufton dy sëmundje vdekjeprurëse

Shkencëtarët kanë krijuar një vaksinë e cila mbron kundër sëmundjes bakteriale të antraksit dhe dhimbjeve ndaj kërcënimeve terroriste.

Bakteret që qëndrojnë prapa antraksit dhe murtaja pneumonike janë dy nga patogjenët më vdekjeprurës që janë hasur në beteja luftrash, njofton Klan Kosova.

Prandaj, studiuesit nga Universiteti Katolik i Amerikës krijuan një vaksinë të vetme që mund të siguronte mbrojtjen e plotë kundër dy sëmundjeve.

Testet mbi kafshët treguan se vaksina ka punuar, edhe nëse ata janë infektuar me një dozë vdekjeprurëse të njërit prej dy patogjenëve vrasës.