Zgjidhje

Krasniqi: Në këtë situatë, as zgjedhjet nuk janë zgjidhje

Ish-kryetari i Kuvendit të Kosovës, Jakup Krasniqi, ka vlerësuar se në një situatë të tillë zgjedhjet do të duhej të ishin zgjidhja, por, sipas tij, me këtë kulturë të komunikimit as zgjedhjet nuk janë zgjidhje.

Krasniqi ka thënë se Kuvendi po shihet si institucion i Qeverisë apo i këtij e atij pushtetari të fuqishëm dhe jo si institucion në funksion të interesit të kombit e të shtetit.

Ai ka theksuar se mënyra se si po komunikohet që sa kohë për dialogun nuk sjell rezultat.

Në një intervistë për ‘Epokën e Re’, Krasniqi ka thënë se gjasat janë të vogla që të arrihet konsensusi për dialogun Kosovë – Serbi.

Kurse sa i përket paralajmërimit opozitar për rrëzimin e Qeverisë, ai ka thënë se nuk po sheh seriozitet tek opozita.

Krasniqi ka thënë se ata që po kërkojnë zgjedhje i kemi parë të qeverisin, madje disa në dy nivelet pushtetit.